Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Γυναίκα


Οι περισσότεροι αδυνατούν να κατανοήσουν την ύψιστη σημασία αυτής της λέξης, αυτής της έννοιας.
Γυναίκα σημαίνει ΖΩΗ.
ερωμένη,σύντροφος, Μητέρα
Από την αρχή της εφηβείας της η γυναίκα ξεκινά το μοναδικό ταξίδι προς την απώτερη ολοκλήρωση.Δεν κάνει το σεξ μια κοπέλα γυναίκα.
Η αύρα που την περιβάλλει κάνει τη γυναίκα. Μια μοναδική αύρα που όσο και αν προσπαθήσει το αντίθετο φύλο δεν μπορεί να καταλάβει.

Η γυναίκα είναι ένα πλάσμα προικισμένο από την ώρα που γεννιέται. Είναι προικισμένο με τη μητρότητα. Με την ίδια τη ζωή.

Για την ιστορία, μόλις οι άντρες συνειδητοποίησαν την γυναικεία υπεροχή του νου προσπάθησαν να επιβληθούν με τη μυική δύναμη(γνωστό αυτό).Η γυναίκα φυσικά όντας πλάσμα πανέξυπνο και απείρως πιο προικισμένο από τη φύση της άφησε τον άντρα να νομίζει πως την εξουσιάζει(για να νομίζει κι αυτός πως έχει το πάνω χέρι)
Αλλού πάλι τη θεοποίησαν. Αναγνώρισαν την αξία της και της συμπεριφέρθηκαν ανάλογα.

Αλλά δυστυχώς και πάλι η αντρική υπεροψία και ανικανότητα δυεισδηση στα μύχια της πραγματικότητας τον έκαναν να θεωρήσει τη γυναίκα ον κατώτερο από αυτόν και να υποστηρίζει κλισέ του τύπου: "cherchez la femme" ή το πασίγνωστο: "πυρ,γυνή και θάλασσα"

Για να μην με περάσουν όμως και οι φίλοι αναγνώστες σαν καμιά κολλημένη με το φύλο μου που θεωρεί κατώτερο γενικά το αντρικό φύλο θέλω να κάνω μια σημείωση. Η γυναίκα είναι ανώτερο πλάσμα διότι είναι προικισμένη με τη μητρότητα. Διότι αυτή μας δίνει ζωή,αυτή είναι το πρώτο μας σπίτι, αυτή είναι που ενστικτωδώς θα φωνάξουμε αν νιώσουμε απειλή.
Σαφώς και το αντρικό φύλο είναι προικισμένο με κάποιες αρετές, οι οποίες ωστόσο είναι πολύ λιγότερες από τις γυναικείες.

Η γυναίκα για να μην μακρηγορώ σου δίνει τη ζωή τόσο γλυκά αλλά μπορεί και να σου την πάρει, να σε τελειώσει αν δεν της φερθείς καλά-το ίδιο γλυκά φυσικά-

Ένας φίλος μου εξομολογήθηκε κάποτε : "γυναίκα σε φέρνει στη ζωή και γυναίκα σου την παίρνει" αυτός ίσως με μια χροιά λίγο διαφορετική από αυτή που το λέω εγώ τώρα πλην όμως αληθινή ;)