Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Ένωση

Τι είναι αυτό που μας ενώνει;...Τι είναι; Υποθέτω η ανάγκη μας στη μοναξιά.Αν δεν είχαμε αυτή την ανάγκη αποκλείεται να κυνηγούσαμε τόσο απελπισμένα την ένωση.Ίσως πάλι και να 'ναι ο εγωισμός μας.Η απίστευτη εγωπάθεια που διακατέχει κάθε μας στιγμή,τόσο ύπουλα και τόσο μοναδικά,τόσο δυνατά,τόσο παθιασμένα.
Μια ακόρεστη ανάγκη,μια ανεκπλήρωτη τάση τόνωσης του εγωισμού μας με την ένωσή μας. Ο εγωισμός μας θεωρήθηκε από τόσους ως μόνο κάτι αρνητικό,ξεχνώντας την πιο ουσιαστική και πιο κινητήρια
δύναμή του,την ώθησή που δίνει για την ένωση,ίσως για κάποιους ακόμη και την ίδια την ολοκλήρωση.
Αυτό μας ενώνει νομίζω.Η ανάγκη μας στη μοναξιά.Μοναξιά όχι έτσι όπως πολλοί θα αντιληφθούν ως τη μίζερη κατάσταση μη κοινωνικοποίησης ή αποξένωσης από τους άλλους αλλά μια άλλη μοναξιά.Μια μοναξιά που δεν θέλει ποτέ το εγώ της να μοιράζεται το βάθρο με κάποιο άλλο.Μια μοναξιά όπως όλες πέρα για πέρα εγωιστική.
Μας ενώνει η ανάγκη μας να είμαστε εγωιστές και αν καμιά φορά τύχει κι ενωνόμαστε βαθύτερα ακόμη τότε το βάθρο μας στενεύει απότομα και πρέπει να βρούμε κάποιον άλλον τρόπο να μείνουμε εκεί πάνω αρκεί να κρατήσουμε λίγη ισορροπία με το βάθρο εκείνου που στέκεται δίπλα μας,εκείνου που εξαρτάται όσο κι εμείς απ'αυτή την ένωση.

2 σχόλια:

 1. ή ίσως το τεράστιο εκείνο απόθεμα αγάπης που έχουμε και μας κατακλύζει και ζητά απεγνωσμένα να διοχετευτεί σ' αυτόν που πιστεύουμε πως τρυφερά και συνειδητά θέλει να το πάρει...
  όμορφό μου, αγαπημένο μου πλάσμα σε φιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τόσες πολλές σκέψεις πάνω σ'αυτό το θέμα...Εξαρτάται από που το κοιτάμε...
   Μεγάλη αγκαλιά αγαπημένη μου!

   Διαγραφή