Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Πεθαίνει;

Έζησα μαζί του τα καλύτερα και τα χειρότερα ως τώρα.Γεμάτο πάθος και ηδονή,αναζήτηση και ηρεμία,γέλια και κλάματα.Πολλά φεγγάρια κι ακόμα περισσότερες ανατολές.
Με κράτησε μέχρι που έγινα αρκετά ικανή και του έκανα κακό.Κι αυτό μου τ'ανταπέδωσε πολύ μεγαλύτερο,πολύ πιο οδυνηρό. 

Τα χείλη του,τα μάτια του,το σώμα του,το άγγιγμα του,οι φωνές του και ίσως κάπου κάπου εκείνο το δυσδιόρατο μίσος σχεδόν που με πέτρωνε κάθε φορά που το αντίκριζα όπως συνήθιζε να κάνει η μέδουσα στα θύματά της.

Έπειτα το κενό κι ακόμη πιο ύστερα το τέλος.Το τέλος; 
Τελείωσαν οι φωνές,τελείωσε το άγγιγμα ή χάθηκε η μυρωδιά;Μπορούν να τελειώσουν;Είναι δυνατόν;Αφού όλα αυτά τόσο ανισόρροπα ζουν μέσα στο μυαλό μου παίρνοντας σάρκα κι οστά με τη βοήθεια της φαντασίας,μιας φαντασίας τόσο ισχυρής που κατακλύζει κάθε ίχνος πραγματικότητας ταράζοντας συθέμελα ολάκερο το είναι.Κι έρχονται από την αρχή,πέφτοντας ένα-ένα σαν τα εφτά πέπλα της Σαλώμης αφήνοντάς μας ολότελα γυμνούς: η αναζήτηση,ο ενθουσιασμός,η έλξη,το πάθος,ο έρωτας,η αλλαγή, το πέτρωμα.Κι όλα με έναν κοινό παρονομαστή.Κάποιος ίσως θα το ονόμαζε λάθος τακτική, κάποιος άλλος επιπολαιότητα εγώ βρίσκω άλλον κοινό παρονομαστή όμως.

Κι έπειτα αναρωτιέμαι,


Πεθαίνει ποτέ αυτό που αγάπησες; Πεθαίνει ποτέ αυτό που βαθιά ερωτεύτηκες;

4 σχόλια:

 1. διαβάζοντάς σε Βιβή μου, παρασυρμένη από των συναισθημάτων σου και των σκέψεών σου τη δύναμη θα έλεγα πως όχι, δεν πεθαίνει. ακόμα και να προσπαθήσεις να το σκοτώσεις αυτό παραμένει ολοζώντανο.
  ύστερα πάλι... δεν ξέρω.... είναι φορές που συμβαίνει το αντίθετο: όσο και να προσπαθείς να το κρατήσεις ζωντανό αυτό αργοπεθαίνει...
  σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι αυτό και οι σχέσεις μας είναι τόσο πολύ περίπλοκες γι αυτό και οι ισορροπίες μας τόσο πολύ δύσκολες.

   Μεγάλη μεγάλη αγκαλιά!

   Διαγραφή
 2. Ειπαμε...δεν υπαρχει φθορα
  ουτε θανατος
  Αλλαγη ειναι.

  (Μεταξυ μας....λατρευω τα μπαλωμενα "ρουχα")

  Καλημερολουλουδο,Βιβη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μωρέ λες;Αν και πιστεύω λίγο στη φθορά γι αυτό κι εγώ αγαπώ τα μπαλωμένα ρούχα :)

   Φιλί γλυκό γλυκό

   Διαγραφή