Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Τρίτο ενικό

Ερωτεύτηκε το χειμώνα που είχαν τα μάτια του. Τα μάτια που όλοι τα παρομοίαζαν με καλοκαίρι αυτή μπορούσε να ονειρευτεί μέσα σ αυτά τον πιο μεγαλειώδη χειμώνα.Τον πάγο μιας λίμνης με τα κλαδιά των δέντρων γυμνά κι αγέροχα να στέκουν από πάνω της σα να προσπαθούν να δουν τον πυθμένα της.Ονειρώδης και μεγαλοπρεπής ο χειμώνας.Με μια αίγλη που δεν μπορείς να συναντήσεις σε καμία άλλη εποχή.Με μια ομορφιά ατόφια,πεντακάθαρη.Έτσι και τα μάτια του. Πράσινα βαθιά,γλυκά και στοργικά,σαν να βγήκαν μέσα από κάποιο όνειρο με νεράιδες.Σαν να τα είχα δει κάπου,κάποτε παλιά. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτά τα μάτια.
Θρηνώ αγάπη μου αυτά σου τα μάτια.Θρηνώ και τα δικά μου μάτια που σε κοιτάνε.Το μυαλό,το σώμα,τη ψυχή μου.Ψυχή μου,μονάχα ο οίκτος απομένει.Ο οίκτος των έκπτωτων, εκείνων που χάθηκαν και από τότε ψάχνουν να βρουν τα μάτια εκείνα που έζησαν πριν έρθουν εδώ. Όπως έζησα εγώ μέσα στα δικά σου κι εσύ στα δικά μου.
Θρηνώ γιατί ακόμα κι όταν βρίσκονται μπροστά μου κάτι λείπει.Λείπει αυτό που είχαν πριν. Λείπει η ασφάλεια να ζεις μέσα σε έναν ζεστό,πράσινο πάγο.Θρηνώ αγάπη μου που μπορώ μόνο να σε έχω δικό μου αλλά δεν μπορώ να είμαι εσύ και δε μπορείς να είσαι εγώ.

Λάθος το πρόσωπο. Ας μιλήσουμε στο τρίτο ενικό μήπως και μπορέσω να εξιλεωθώ από τις σκέψεις και τις τόσο αγωνιώδεις αναζητήσεις των πράσινων ματιών που είδα κι ερωτεύτηκα κι αγάπησα περισσότερο από το σώμα μου,περισσότερο από το μυαλό μου,περισσότερο από εμένα.Ναι,στο τρίτο είναι πάντα καλύτερα...

4 σχόλια:

 1. απέραντη, σαρκοφάγα, ανικανοποίητη, ιερή αγάπη... μάτια που καταπίνουν κι αχόρταγα είναι...
  νιώθω... το ξέρεις πως νιώθω σαν σε διαβάζω... Βιβή μου, ψυχή μου πολύ σ' αγαπώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ξέρω Βίκυ μου,πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς εξάλλου; Σ'αυτή μου την αγάπη είσαι πάντα ένας καθρέφτης.

   Αγκαλιά μεγάλη Βίκυ μου!

   Διαγραφή
 2. Κρυψου απο το ημι..
  Ελα τα φυλαω εγω....
  5 δεκα δεκαπεντε.....

  Καληνυχτα.....35 σαραντα 45....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και να θελα δεν μπορώ να του κρυφτώ.Και για να είμαι ειλικρινής τώρα δε θέλω.Το αγαπώ αυτό το ημί...

   Φιλί μεγάλο αγριομελένια μου!

   Διαγραφή